Roermond

Een historische stad

Roermond is een stad met een rijke historie, van oudsher een centrum van bestuur, rechtspraak en geestelijkheid. Eeuwenlang was Roermond de hoofdstad van het zuidelijk overkwartier van het Hertogdom Gelre en vele heerschappijen hebben over Roermond geregeerd. De ligging van Roermond aan de oevers van Maas en Roer maakte de stad aantrekkelijk voor het drijven van handel en als knooppunt van verbindingen tussen diverse windstreken. Maar door de strategische ligging is de stad ook vele malen geteisterd door oorlogsgeweld.
Roermond is een monumentenstad en de vele monumenten die de stad rijk is herinneren aan dit bijzondere verleden.

Een culturele stad

Van oudsher is Roermond een stad waar jaarlijks talloze evenementen plaatsvinden, een centrum van cultuur en bijzondere activiteiten. De stad is gewend om te gaan met mega-evenementen, als het Bevrijdingsfestival, de Sjtatiefestatie, Roermond City Run, die tienduizenden bezoekers trekken. Wij verwachten dat ook de Historische Stoet 2018 enkele tienduizenden bezoekers naar de binnenstad trekt.
De Historische Stoet zal plaatsvinden op 9 september 2018 en waar mogelijk afgestemd op en in samenwerking met andere culturele activiteiten.